Over Villa 1913

Historie

Villa 1913 kent een rijke geschiedenis. Gebouwd in 1913 als pension Rozenoord met verschillende kleine kamers. Badkamers had men in die tijd nog niet. Jaren later wordt besloten het pension als woonhuis te gebruiken. Achter de woning wordt, naast een vrijstaand zomerhuis, een ruim vrijstaand complex gebouwd met 10 hotelkamers. Kleine kamers maar met een eigen douche en toilet, bijzonder in deze tijd! In de jaren '90 volgt de laatste grote verbouwing: van de 10 hotelkamers worden 4 appartementen gebouwd. Voorzien van keuken, badkamer en heerlijk ruim.

Omgeving 

1000-den gasten gingen u voor. Rustzoekers en natuurliefhebbers, het schilderachtige dorpje Bergen is een plek met een enorme aantrekkingskracht. De prachtige omgeving, de geur van de zee, de rust en een eindeloos gevoel van vrijheid. De unieke combinatie van duinlandschap, bosgebied en strand biedt vele mogelijkheden voor recreatie. Maak eens een wandel- of fietstocht in het Noordhollands Duinreservaat. Bezoek de stille en schone stranden en geniet van de rust. Tientallen wandelingen starten rondom Bergen en laten u de mooiste plekken zien. 

Op zoek naar vertier en vermaak? Ook daar is aan gedacht. Amsterdam is slechts 30 minuten rijden en dichterbij vindt u op 10 minuten fietsen de gezellige stad Alkmaar. Een mooie en gezellige stad met een rijke historie, fijne restaurants en terrassen en bijzondere winkels. Absoluut een bezoek waard.

Op slechts enkele minuten lopen van Villa 1913 vindt u het centrum van Bergen. Ontbijt lekker (biologisch) en drink de beste cappuccino. Bezoek een galerie of een museum en vergeet niet te gaan winkelen. Bergen staat bekend om haar bijzondere winkels! Lunch op een terras rondom de Ruinekerk, keus genoeg en voor ieder wat wils. Ook voor het diner is er een divers aanbod: van pannenkoekenhuis tot brasserie en van bruin cafe tot Michelin niveau.

Kortom

Bergen biedt u alle ruimte voor een onvergetelijke vakantie. De appartementen, het comfort en de rustige ligging van Villa 1913 dragen daar in hoge mate aan bij. 
Bij Villa 1913 komt u letterlijk en figuurlijk tot rust, wees welkom.